Afspraak

Bij Dental Care East & West kunt u terecht op afspraak. Onze patiënten kunnen binnen 1 werkdag terecht voor een controle.
Bij een periodieke controle bekijken we de status van uw gebit en beoordelen of behandeling noodzakelijk is.

Spoedbehandelingen voeren we zo veel mogelijk op dezelfde dag uit. Of we nemen noodmaatregelen zodat u pijnvrij bent tot de daadwerkelijke behandeling plaatsvindt.

In overleg met u zorgen we ervoor dat de verschillende behandelingen zo veel mogelijk op elkaar aansluiten. Wij houden daarbij rekening met uw wensen en uw beschikbare tijd.

Uw eerste bezoek

Als u onze kliniek voor de eerste keer bezoekt vragen wij altijd naar uw verzekeringspasje en uw identiteitsbewijs of paspoort. U neemt plaats in onze gezellige wachtkamer en ondertussen kunt u een kopje koffie of thee nemen. De assistente zal u komen halen als u aan de beurt bent. U maakt kennis met de tandarts en er worden (indien nodig) röntgen foto’s genomen.

Tijdens het eerste bezoek zal aan de hand van de door u ingevulde vragenlijsten met u gesproken worden over uw wensen en verwachtingen.

Wij zullen met u de door u ingevulde medische vragenlijst bespreken.
De tandheelkundige gegevens plus röntgenfoto’s van uw vorige tandarts kunt u van te voren op (laten) sturen, het liefst per email (info@dcew.nl).
U kunt ze eventueel ook meenemen (liefst digitaal).
Aan de hand van het onderzoek en de foto’s zullen wij u zo duidelijk mogelijk informeren over de toestand van uw gebit. Samen kijken we naar de foto’s en de tandarts zal met een spiegeltje in uw mond kijken. Afhankelijk van onze bevindingen en uw wensen kan een behandelplan worden opgesteld. U krijgt een begroting mee waarmee u naar de verzekering kunt gaan om te kijken wat u van de gehele behandeling vergoedt krijgt of u laat dit door ons doen. Wij vinden het van groot belang dat u vooraf weet waar u aan toe bent.

Voor uw eerste intake zullen de kosten in de meeste gevallen € 105,06 per persoon bedragen;
de verrichtingencodes die aan u berekend zullen worden zijn:

 • C002 – Consult voor een periodieke controle          ( € 25,27)
   • De algemene (standaard) controle van de tandarts, ook wel periodiek mondonderzoek genoemd (PMO).Om de mond gezond te houden controleert de tandarts om de zoveel tijd uw mond. Vaak is dat één tot twee keer per jaar.Niet alleen de tanden en kiezen en de gezondheid van het tandvlees worden onderzocht maar ook de gebieden in en rond de mond. Verder kan het nodig zijn om ook de algemene gezondheid te bespreken omdat deze een relatie heeft met uw mondgezondheid. En andersom heeft uw mondgezondheid een relatie met uw algemene gezondheid.Bezoekt u uw nieuwe (algemene) tandarts voor het eerst? Dan wordt code C001 gebruikt voor dat intakeconsult en het vastleggen bespreken van het zorgdoel.

    Wat is in het tarief inbegrepen?

     

    • Het onderzoeken (screenen) van de gezondheid van het tandvlees met de PPS-SCORE.
    • Het geven van voorlichting, (M01) korter (durend) dan 5 minuten.
    • Het verwijzen naar een andere zorgverlener.
    • Het oplossen van kleine problemen waar geen duidelijk tarief voor bestaat.

     

    Wat is niet in het tarief inbegrepen?

     

     1. Het geven van voorlichting, (M01) langer durend dan 5 minuten.
     2. Het schoonmaken / reinigen van het gebit (M03) of evalueren van de mondhygiëne (M02).
     3. Het herstellen of oplossen van andere tandheelkundige problemen zoals o.a. het opnieuw vastzetten van een kroon of bijvoorbeeld de reparatie van een vulling.
     4. Uitgebreid specifiek of aanvullende (röntgenologisch) onderzoek, onder andere op het gebied van een integraal behandelplan, implantologie, tandvleesproblemen, wortelkanaalbehandelingen en kaakgewrichtsproblematiek.

     

    Tip

    Bespreek met uw tandarts wat het zorgdoel is van uw gebit. Dit kan bijvoorbeeld het levenslang behoud zijn van uw tanden en kiezen of behoud met uitzondering van de achterste kiezen. Bespreek vervolgens wat hiervoor de bedreigingen zijn. Dit kan bijvoorbeeld een verhoogd risico op gaatjes, PARODONTITIS of een toenemende slijtage door knarsen zijn. Aan de hand daarvan kunnen adviezen gegeven worden of extra behandelingen gepland worden om het doel om uw gebit te behouden ook te halen.

 • X21 –    Maken en beoordelen kaakoverzichtsfoto  ( € 79,79)
  • Wat is het?

   Een grote röntgenfoto waarop de gehele kaak met tanden, kiezen en de kaakgewrichten kunnen staan.

   De opname wordt gemaakt met een apparaat dat om het hoofd van de patiënt heen draait (extra-orale opname). Zo’n röntgenfoto wordt ook wel een panorama foto of orthopantomogram genoemd en afgekort tot OPT of OPG.

   Een kaakoverzichtsfoto kan nodig zijn bij onderzoek voor en controle van implantaten, bij onderzoek naar pijn in het kaak en kauwstelsel en als er veel (verschillende) gebitsproblemen spelen waarvoor een behandelplan opgesteld moet worden. De kaakoverzichtsfoto kan niet gebruikt worden om periodiek tanden en kiezen te controleren.

   Een andere bekende reden voor het nemen van een kaakoverzichtsfoto is onderzoek en (tussentijdse) controle van een orthodontische behandeling. In dat geval moeten de orthodontische F-codes (F155, F156) gebruikt worden.

   Wat is in het tarief inbegrepen?

   • Het maken van de kaakoverzichtsfoto
   • Het beoordelen en vergelijken van de kaakoverzichtsfoto

    Wat is niet in het tarief inbegrepen?

    1. Alle overige tandartshandelingen

    Bijzonderheden

    Bij implantologisch onderzoek voor of controle van implantaten in een tandeloze kaak is er code X22. Het tarief is gelijk aan X21. Omdat implantaten voor een KLIKGEBIT in een tandeloze kaak vaak (wel) vergoed worden uit de basisverzekering was een aparte code voor het onderscheid noodzakelijk.

    Dit tarief mag ook niet gebruikt worden in het kader van een orthodontische behandeling. De tandarts kan het maken van de röntgenfoto na jouw toestemming ook delegeren aan een assistent of mondhygiënist. De (eind)beoordeling van het resultaat zal door de tandarts(-specialist) gedaan worden.

 • (prijzen 2023)

Heeft u nog vragen belt u ons dan ( 020 66 81 444 ) of mailt u ons info@dcew.nl