Bleken

Wij maken gebruik van een technisch geavanceerd systeem voor het wit maken van tanden Zoom! genaamd. Het is veilig, effectief en geeft snel resultaat. In ongeveer een uur worden uw tanden aanzienlijk witter. Het bleken van tanden is een cosmetische behandeling, een proces waarmee verkleuringen van tandglazuur en tandbeen lichter worden.

Het actieve ingrediënt van de door de Zoom! lamp geactiveerde gel is waterstofperoxide. Bij de afbraak van deze stof komt zuurstof vrij, dat in het tandglazuur en tandbeen dringt en de moleculen die zorgen voor de verkleuring afbreekt zonder de structuur van de tanden aan te tasten. De Zoom! lamp activeert de waterstofperoxide en helpt deze stof bij het binnendringen in het tandoppervlak. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van de Zoom! lamp de effectiviteit van de Zoom!gel met 35% of meer verhoogt, wat gelijk staat aan een gemiddelde verbetering van acht a negen tinten lichter. *

 

Procedure

Het wordt aanbevolen de tanden goed te laten reinigen, voordat u aan de Zoom! behandeling begint.

Op de afgesproken dag en tijd wordt u bij ons verwacht, waar u zich meldt aan de balie. U wordt opgehaald door de tandartsassistent(e). Doet u kleding aan waarin u zich prettig voelt, u moet minimaal een uur stil liggen.

Eerst worden uw lippen en tandvlees afgedekt, zodat alleen uw tanden nog zichtbaar zijn. Vervolgens wordt gel op uw tanden aangebracht die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in combinatie met de Zoom! lamp. Deze versterken elkaar in het afbreken van de vlekken en verkleuringen op uw tanden. Zodra de gel op uw tanden is aangebracht, wordt de lamp op de mondrefractor geplaatst. Dit duurt 15 minuten. Daarna wordt de oude gel verwijderd, nieuwe aangebracht en de lamp opnieuw geplaatst. Dit wordt in totaal drie keer herhaald.

De Zoom! procedure schrijft voor dat al het zachte weefsel in en rond de mond wordt beschermd. De tandartsassistent(e) moet erop toezien dat alle blootgestelde huid en weefsel wordt geïsoleerd. De patiënt moet tijdens de behandeling een speciale beschermingsbril dragen.

 

Pijn en bijwerking

De behandeling is niet pijnlijk en kan zonder verdoving plaatsvinden. Sommige patiënten hebben tijdens de behandeling last van gevoelige tanden, speekselvorming of juist een droge mond. De Zoom! lamp geeft een minimale hoeveelheid warmte af wat meestal de oorzaak van het ongemak is. Heel af en toe voelt de patiënt direct na afloop van de behandeling lichte tintelingen die altijd vanzelf verdwijnen.

 

Herstelperiode

U mag na de behandeling direct naar huis. U dient de eerste 48 uur geen drank- en voedingsmiddelen te nuttigen die kleurstoffen bevatten (koffie, thee, cola, tabak, rode wijn, chocolade, rode sauzen etc.) en niet roken.

 

Risico´s

De ingreep wordt uitgevoerd door een ervaren tandartsassistent(e) onder toezicht van een tandarts in een goed geoutilleerde behandelkamer, zodat u verzekerd bent van een kwalitatief goede behandeling.

Het gebruik van Zoom! (en alle andere producten voor het bleken van tanden) wordt afgeraden voor kinderen onder de 12, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Mensen die gauw kokhalzen of benauwd worden, zullen wellicht moeite hebben met de behandeling.

Personen die gevoelig zijn voor licht, patiënten die worden behandeld met een combinatie van UVA-licht en het medicijn Psoraleen (PUVA-behandeling) of andere vormen van fotochemotherapie, of patiënten met melanomen mogen niet worden behandeld met Zoom!. Patiënten die medicijnen of andere middelen gebruiken die lichtgevoeligheid in de hand werken (ongeacht of deze medicijnen met of zonder recept zijn verkregen en ongeacht of deze medicijnen al dan niet homeopatisch zijn), moeten voorafgaand aan de procedure hun huisarts of specialist raadplegen.

Waterstofperoxide, het actieve middel in Zoom!, wordt al jaren veilig toegepast bij de behandeling van tandvlees en ander zacht weefsel in de mond.

Tip: Laat u niet verleiden door andere lampsystemen. ZOOM heeft een gepatenteerd systeem dat ongeëvenaard is en het ZOOM systeem is marktleider in Amerika. Geen enkel systeem weet het gebit zoveel tinten lichter te maken met zo’n blijvend resultaat. Vandaar ook dat ZOOM haar product alleen door tandheelkundig personeel laat uitvoeren en niet
door onbevoegden.

 

Wat kost het?

De prijzen verschillen per tandartspraktijk en het kan minimaal € 300,- euro en maximaal € 850,- kosten.
Voor reguliere patiënten van de praktijk kost het € 250,- en voor niet patiënten € 300,-
Bij ons kunt u op factuur betalen en als u het bedrag niet in één keer kunt betalen kunt u ook in termijnen betalen.

Vergoeding verzekeringen:
Door het gebruik van UTP-codes wordt het bleken gedeeltelijk door uw verzekering vergoed indien u aanvullend voor tandarts verzekerd bent.

bleken1

bleken2

bleken3

bleken5

bleken4

bleken6

bleken7