Voedselbank Amsterdam Oost

 

Adopteer een glimlach! is een non-profit project waarbij Dental Care East en West voor minimaal een jaar de Voedselbank in Amsterdam Oost adopteert. Wij hebben als uitgiftepunt de Muiderkerk aan de Linnaeusstraat 37 te Amsterdam Oost gekozen. (Contactpersoon mw. Marie-Lou Florisson van Voedselbank Amsterdam) 

In Nederland zijn er 172 Voedselbanken en ruim 500 locaties waar voedsel en andere producten opgehaald kunnen worden. In totaal maken ruim 30.000 kinderen gebruik van de Voedselbank. Door de coronacrisis neemt de druk op de Voedselbanken toe en bereidt de organisatie zich voor op een eventuele groei van 50 procent. Elke drie maanden een nieuwe tandenborstel en een geschikte (kinder)tandpasta gebruiken, is vaak niet mogelijk voor kinderen die gebruik maken van de Voedselbank.

Adopteer een glimlach! en het Ivoren Kruis

In april 2022 hebben de initiatiefnemers Saskia Den Hartog en Lisette Van Der Harst, hun project ‘Adopteer een glimlach!’ na jaren van onvermoeide inzet overgedragen aan het Ivoren Kruis; ”Zo hopen we nog meer kinderen te helpen die afhankelijk zijn van de voedselbank in Nederland.”

Samen kunnen we zorgen voor een gezonde glimlach voor ieder kind!

Intussen hebben ruim 90 praktijken zich voor het project aangemeld en ontvangen 10.000 kinderen elk kwartaal een tandenpoetspakket! De mondzorgverlener zet zich op deze manier in voor de maatschappij en kan door preventie de mondgezondheid van deze groep kinderen verbeteren. Ook willen we de mondzorg voor de jeugd met dit project toegankelijker te maken. Ieder kind wordt tenslotte geboren met een gezond gebit. Dat moeten we zo zien te houden, vooral bij deze doelgroep.

Wil je ook meehelpen? 

U kunt meehelpen door een donatie te doen voor de kosten van de tandenborstels en tandpasta. Vraag aan de balie of bel voor meer informatie 020 6681444 en mailen kan ook info@dcew.nl

 

 

(Belangrijk om te weten is dat er geen zorggeld gebruikt wordt om de donaties mogelijk te maken. Wij vragen sponsoring aan fabrikanten zoals Colgate en andere leveranciers. Ook doneren patiënten en personeelsleden mee.)