St. de Sinterklaasbank

Sinterklaas 2018

Op 5 december 2018 hebben wij weer heel veel kinderen blij gemaakt met een Sinterklaascadeau. Hieronder enkele foto’s daarvan. Dental Care East en West vindt het heel belangrijk om sociaal maatschappelijk betrokken te zijn en te blijven. Met verschillende kleine projecten proberen wij aan deze missie te voldoen. Voor 2019 zijn wij weer van plan om Sinterklaascadeautjes uit te delen, zorg je ervoor dat je dan ook erbij bent?

Sinterklaas 2015

Het Sinterklaasfeest is een echt oud-Hollandse traditie en voor velen van ons één van de mooiste jeugdherinneringen. Zingen voor de kachel, de spanning of er wel of niet wat in het schoentje zit, en als hoogtepunt …pakjesavond!

Maar voor veel gezinnen in Nederland is ‘Sinterklaas’ helemaal geen feest, vanwege persoonlijke financiële nood. De Goedheiligman gaat aan hun deur voorbij. Maar hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is? Dat valt niet uit te leggen.
Die kinderen maakt de Sinterklaasbank blij met een cadeau. In 2015 hebben zo’n 4000 kinderen uit arme gezinnen een Sinterklaascadeau gekregen.
De Sinterklaasbank onderscheidt zich van andere initiatieven en organisaties omdat kinderen hun eigen cadeau kunnen kiezen; een ‘wenscadeautje’ dus. En daar hoort de voorpret, zoals het kunnen bladeren in de folder van de speelgoedwinkel, kruisjes zetten en een verlanglijstje maken, helemaal bij. Dat is wat het Sinterklaasfeest voor kinderen zo bijzonder maakt.

De Sinterklaasbank is opgericht in 2006. We worden steeds groter, maar blijven betrokken doordat vrijwilligers binnen en voor hun woonomgeving werken en deze er ook bij betrekken. Denk bijvoorbeeld aan scholen, bejaardentehuizen, ondernemers enz. De vrijwilligers doen er acties om geld te genereren maar werken ook aan een stukje bewustwording. Armoede is vaak dichterbij dan mensen denken.  Dit alles creeërt betrokkenheid.
Dental Care East & West en Dental Care Sumatra hebben in het jaar 2015, 70 kinderen blij mogen maken met een zelfgekozen cadeau t.w.v. dertig euro van de Intertoys.

Zonder de Sinterklaasbank en met name Mw. Elisa Nuij (voorzitter) was dit niet mogelijk geweest. Dit jaar zullen wij ons best doen om meer kinderen blij te maken.
https://www.sinterklaasbank.nl/